Barneskole

Daniel har deltatt på Talentsenteret på Vil Vite

Daniel Karstensen-Perez i 7. klasse har vært med på Talentsenteret i realfag på Vil Vite skoleåret 2018/19. Talentsenteret er et tilbud til skoleelever som er spesielt interessert i matematikk, naturfag og teknologi. Det er en sosial og faglig møteplass med ekstra utfordrende lærestoff.

Det har vært tre fagsamlinger i løpet av året. Hver samling har gått over to skoledager. Daniel forteller hva de har jobbet med på samlingene:

  • På den første samlingen lærte vi RSA Encryption. Det er en metode for kryptering av informasjon, f.eks. til sikkerhet på internett. Det var veldig vanskelig i begynnelsen! På samling nr. to jobbet vi med Micro Bit, som er en programmerbar liten datamaskin eller chip. Denne brukte vi til å få en drone til å fly. På tredje samling bygget vi raketter som vi prøvde å skyte opp. Vi brukte papprør, 3D-printing og rakettmotor, og måtte prøve å få den til å ha rett vekt og balanse. Det var ikke alle rakettene som ble like vellykket. Noen kom fort ned på bakken igjen.
  • Jeg har blitt kjent med andre med de samme interessene som meg, og har lært mye nytt, sier Daniel. Han har møtt noen skikkelige utfordringer, og har måttet forberede seg litt på forhånd til samlingene. Han vil anbefale Talentsenteret til de som er særlig interessert i naturfag og matte, og som ønsker å lære mer enn de ofte får tilbud om på skolen.

Skrevet av Stein-Olav Håvardstun (kontaktlærer).