Ungdomsskole

Friluftsliv overnattings tur

Friluftsliv overnattings tur
På BKG tilbyr vi valgfaget “friluftsliv”. Ved å velge dette faget får elevene teoretisk og praktisk kunnskap om det å være ute i naturen. Høsten 2020 hadde vi i friluftsliv tre overnattingsturer, en for hver av klassene.

Ikke for pyser
Denne gangen gikk turen til en holme ikke langt utenfor Lønningstrand. Det var sent på høsten og elevene fikk derfor prøve seg på det å være ute i både kaldt og vått vær. På den ene turen blåste det til og med opp til storm! Dette mestret elevene og fikk dermed vist at de har lært mye av den solide og erfarne friluftsmannen Remi Westli som er læreren deres i valgfaget.

Rundt bålet
I løpet av turen fikk elevene praktisk erfaring i mye forskjellig som båltenning, vedhugging, teltoppsett og fiske. Det ble også tid til leken “boksen går”, på en øde øy midt på natten! Lærerne Remi Westli og Aron Berg synes begge at noe av det beste ved disse turene var tiden de fikk med elevene rundt bålet. Her satt de i timesvis og grillet, spikket og hadde felleskap. Alt i alt tre meget vellykede turer!