Generelt

Inspirerende skolemiljøkveld

Etter initiativ fra FAU ble det arrangert skolemiljøkveld torsdag i uke 7 for alle elever og foreldre.

Lokale krefter

Daniel Grindeland fra Sotra var kveldens foredragsholder og entertainer. Den 23 år gamle breakdanseren har en fortid som «versting» på skolen, før han tok et oppgjør med seg selv og snudde livet.

Fra pøbel til ener

Oppskriften var kort fortalt viljestyrke og hardt arbeid, kombinert med et miljø av voksne som støttet ham. Daniel viste at det var mulig å hente fram de mulighetene han hadde, og gikk fra spesialskoleelev i ungdomsskolen til skolens beste elev med snitt på 5,3 da han gikk ut fra idrettslinjen på videregående skole.

Mobbing er ut

Daniel har et stort engasjement mot mobbing, og kom gjennom showet sitt med flere innslag der både han og en rekke andre sa et klart NEI til mobbing.

Gode samtaler

Alle elevene på skolen møtte i klassene sine til gruppesamtaler sammen med foreldre. Spørsmål var forberedt og vi fikk utrolig gode samtaler og innspill til hva som kan gjøres for å bygge relasjoner og klassemiljø.

På scenen var Daniel suveren med sitt breakdance show der han viste ferdigheter svært få kan måle seg med selv på verdensbasis. Til slutt var det tid for autografer og bilder sammen med kveldens midtpunkt og forbilde.

Tekst: Lars Kongshaug, foto: Gunnar Eide