Ungdomsskole

Musikalen «Keiserens nye klær»

Klokken er ti på ti torsdag morgen, 7. februar. I Credokirkens store møtesal sitter mange spente barn. De kommer fra naboskoler i området, både Lyshovden, Fjellsdalen og Bønes. I tillegg er flere av klassene på barnetrinnet ved BKG på plass. PR-gruppen har sendt ut invitasjoner og ordnet med plassreservasjoner til alle gjestene. Oppe på scenen sitter bandet og jammer behagelig velkomst-musikk. Stemningen er god. Det nærmer seg starten på første generalprøve av årets musikal-oppsetning, Keiserens nye klær.

Dersom vi beveger oss rundt i salen finner vi to dyktige elever i 8. klasse som er klare til å styre lys-spakene gjennom forestillingen. På skuespillernes bakrom legges siste hånd på verket, kostymene må sitte riktig og sminken skal passe til scenelyset og selvsagt fortellingen – ikke for mye og ikke for lite. Sufflørene finner frem manus. Sannsynligvis blir det lite bruk for dem – men du verden hvor godt det er å vite at de er der… og kulisse-gruppen sjekker at alt står klart på scenen og til de forskejllige sceneskiftene underveis.

Samtidig med alt dette begynner det å lukte godt på skolekjøkkenet. Der er kafè-gruppen i gang med å lage pizza til lunsj. Flere dager underveis i musikal-ukene har de solgt deilige lunsjretter til en meget rimelig penge. Ukene med musikal-prosjekt er jammen varierte – ikke rart det er så populært blant elevene!

Det blir mørkt i salen og historien starter. H. C. Andersens kjente fortelling om Keiserens nye klær har fortsatt noe å si oss. De to bedragerne Ravn og Skade narrer keiseren og hele hoffet. Ingen vil innrømme at de er dumme eller udugelige – derfor later alle som om de kan se de “fantastiske klærne”. Og skurkene stikker av med store verdier, uten å levere noe som helst tilbake.

Elevene derimot leverer de så det holder. Flotte prestasjoner fra skuespillerne som har øvet siden før jul. Velfortjent applaus til slutt, og stemningen er om mulig enda bedre. Dette gir mersmak!