Barneskole

Selvfølgelig feiret vi 17.mai i 2020 også!

17. Mai 2020

 

Siden det ikke ble feiring på selve dagen måtte vi ta det hele litt på forskudd. Dermed ble det feiring 15. mai med gode 17. mai ingredienser.

 

Vi går i tog

17. mai toget hørtes lang vei. Rektor slapp å passe klokken, for hurraropene varslet tydelig hva som var på gang slik at han kunne ta med kamera og møte toget i det de festkledde elevene rundet hjørnet av treningssenteret i 1. etg. på Credohuset. «Gi meg en N, gi meg en O, gi meg en R, gi meg en G, gi meg en E, ka får vi då?» Lærer Hildegunn Vikebø førte an i kjent stil og fikk stemningen skikkelig opp med taktfaste rop og jubel.

 

Matpause med is

Vi manglet hotdog og hamburgere, men det ble matpause med egenbragt mat slik det skal være i koronatider. Etterpå delte lærerne ut is til alle og elevene var mer enn villige til å posere for fotografen. I 4.klasse hadde elevene laget «russekort» som de viste stolt fram mens de nøt isen.

 

Aktiviteter

Etter mat var det tid for å bevege seg litt. Klasse for klasse småsprang elevene til grusbanen hvor det var hekkeløp og potetløp. Med en heller kjølig maidag passet det godt med løp og hopp slik at alle fikk holde varmen. Det var ingen ting å si på innsatsen, men fotografen savnet de tradisjonelle striesekkene. De var byttet ut med plast – kanskje en koronatilpasning.

 

Takknemlige for landet vårt

I klassene har lærerne frisket opp kunnskapen om 1814, Eidsvollsmennene og grunnloven. De som ikke hadde det klart for seg vet det nå. Takknemlighet er et sentralt ord både for historien og den fredelige revolusjonen som gav oss et demokrati å være stolt av. Så må vi ikke glemme å takke for hvor velsignet vi er i Norge i denne koronatiden.  For dagene som kommer må vi stemme i «Gud signe vårt dyre fedreland».  Lytt gjerne til fedrelandssalmen her!

Lenke: https://www.youtube.com/watch?v=ueRoILsJWZs