Barneskole

Spennende Eksperimenter på BKG

På BKG er vi svært glade i å gjøre eksperimenter for å vekke barnas lærelyst og nysgjerrighet. Spesielt på småtrinnet har vi gjennomført en rekke spennende eksperimenter som har inspirert og engasjert våre unge elever.

Her er noen av de fascinerende eksperimentene vi har utført:

  • Stabling av bøker på egg: Elevene våre klarte å stable hele 82 bøker oppå fire egg uten at de knuste! Dette eksperimentet demonstrerte hvor sterk strukturen til egg faktisk er!
  • Bygging av fallskjerm til egg: Elevene tok på seg rollen som ingeniører og bygde fallskjermer for egg som de slapp fra en høyde. Det var utrolig å se hvor kreative løsningene var, og hvor godt mange av eggene overlevde fallet.
  • Hydrofobisk sand: Ved å blande hydrofobisk sand med vann, oppdaget vi at noen stoffer ikke reagerer på hverandre. Vi har også sett mye på stoffer som reagerer med hverandre (som da vi blandet mentol og cola light).
  • Hvordan fly kan fly: Ved å bruke en hårføner og en bordtennisball, viste vi hvordan luftstrømmer kan få objekter til å sveve. Elevene fikk en grunnleggende forståelse av prinsippene bak flyteknologi på en morsom måte.
  • Vann, ild og gass: Vi har også eksperimentert mye med de fantastiske egenskapene til vann, ild og gass. Et eksempel på et eksperiment vi gjorde var å ta en pose fylt med vann og stikke blyanter gjennom den for å oppdage at vannet ikke rant ut.

Vi er stolte av elevenes nysgjerrighet og engasjement, og ser frem til mange flere spennende eksperimenter i fremtiden.