Ungdomsskole

Valgfag friluftsliv på fisketur

Innenfor valgfaget friluftsliv er det et hav av muligheter for ulike aktiviteter. Naturområdene i lokalområdene til BKG er varierte, og det er ikke langt til sjøen. Fiske er derfor en naturlig aktivitet i dette faget. Fremfor alt er også fiske nevnt som et helt sentralt kompetansemål i faget.

Fiske eller få fisk?
Spør du besteforeldre eller oldeforeldre om fiske, så var vel målet å få rikelig med fisk fordi det var mat som en hadde bruk for. I dag handler fiske mer om opplevelse og spenning.  Mange har også et mål om å få flest mulig ulike fiskeslag. Det oppmuntrer til artskunnskap, og øker gleden ved å være i naturen.

Ivrige gutter!
Fisketuren du ser bilder fra i dette innslaget foregikk utenfor Flesland. Gleden ved å legge ut i båt og ta fram fiskestangen var stor. Lærer Remi er lommekjent i området og loste guttene trygt mellom holmene. Ut fra bildene var det bare «gutta på tur», men jentene lurer i kulissene. Det ble mange napp uten at fisken kom om bord. Dette gir godt rom for spekulasjoner om hvilken sværing en kunne fått…….

Status for turen
Knallbra tur med mye moro og gode opplevelser. To makreller, to sei og en pale ble tatt om bord under fisketuren i Raunefjorden. Fangsten ble stekt over bålet om kvelden.